Saras Sibiriska Katter

Den här bloggen handlar om mig Sara Granqvist och mitt intresse för den sibiriska kattrasen. Denna blogg handlar om den sibiriska katten S*Lince´s Linate, född den 14:e november 2012. Linate bor hos oss, familjen Granqvist i Järved, Örnsköldsvik.

Linate trivs på Burön!

Publicerad 2013-05-27 18:49:05 i

Hej,

I söndags åkte vi ut på Burön. Vi handlade innan så att vi kunde göra både lunch och middag samt frukost. Linate fick för 1:A gången bo med oss i loftstugan. Jag hade henne ute på altanen samt på gräset då det blir så varmt inne på em, kvällen. Hon spanade in alla fåglar, jagade myror samt småflugor.

Fredag och mys!

Publicerad 2013-05-24 18:54:49 i

Hej,

I helgen är det ingen utställning inbokad :-) Linate är hellre hemma och myser med familjen! Hon pratar så mycket just nu. Hon vill gärna ner till källaren och in i pannrummet som hon finner väldigt spännande! Det finns nämligen en brunn där där det bl.a. kan komma upp ngn spindel ibland :-). Hon verkar vara i en känslig fas just nu och pratar väldigt mycket. Ikväll har hon och Per myst på altanen :-)

Utställning Sön 19:e maj, Örnsköldskatten

Publicerad 2013-05-19 21:33:00 i

Hej,

Imorse skjutsade Per ut mig och Linate med båt från Burön till Hornön. Vid 07:00 var vi i Modohallen för incheckning.

Lisa som äger de fina killarna S* Sessans Magnum Classic och Loke, (S* Sessans Piggelin) var där idag! Det var så kul att träffa henne då jag endast varit i kontakt med henne över instagram och Facebook tidigare :-).

Idag fick L den otroligt trevliga Lene Glem.

Så här löd bedömningen:
Typ: ex balanced and very promising female.
Huvud: ex shape, ex nose + cheeks profile need more tume today.
Ögon: well set, ex size
Päls: ex quality
Svans: Ex
Kondition: Super condition!
Allmänt intryck: Very attractive ( hjärta) :-)

Bedömningsresultat: Ex 1 (Hon ville nominera L men tyckte pga att hon var så nervös etc att inte nominera henne denna gång men att hon kommer att få flera NOM i framtiden!! Hon bad även publiken att ge en applåd för denna vackra tjej el hone ;-) Oj vad stolt man blev då!!

Mellan kl. 12-14 arbetade jag i cafeterian och hann se en del av panelen.

Kl 15 slutade utställningen och efter det hjälpte jag till att montera ner alla burar tillsammans med en annan medlem och sopa golvet i hallen. Vi var bara ett fåtal medlemmar som utförde jobbet varav det tog tid. De gav mig en kram och tackade mig så för väl utfört jobb!! Vid 18:30 kom jag och Linate hem trötta efter en heldag i en kall hall. Linate lyckades smita ut från altanen nu på em!! Per hade missat stänga altanen riktigt!! Tur att hon bara befann sig runt gården för hon kom så fort jag ropade!! Oj så rädd jag blev, även L var lite skärrad över det hela!!

Jag tog dock ingen bild från utställningen idag men en bild på all den kattmat jag fick ta med mig från utställningen!!! Toppen!! Alla vet ju vad riktigt bra foder kostar...

Utställning Lör

Publicerad 2013-05-19 21:01:00 i

Hej,

I lördags var jag på plats vid kl 8:00, veterinärkoll samt incheckning. Fyra st bengaler hade installerad sig på raden bakom L och de förde ett våldsamt liv vilket stressade Linate, typiskt!

Mellan kl 10-12 så jobbade jag i cafeterian, sålde fika, dricka och hamburgare. Jag hade hjälp av en herre i klubben att kolla vilka nummer som var uppe.

Igår fick L en jättebra domare som hette
Michael Edström. Linate var nervös och fräste på domarbordet men det gick ok.

Så här lät domarens bedömning:

Type: Fina proportioner för åldern, rektangulär kroppsform, solid benstomme.
Huvud: något högre än brett, något rak profil just nu.
Ögon: ovala i formen, fint uttryck
Öron: baby placering, något högt placerade.
Päls: ullig underpäls, överpälsen har en rätt vattenresisterande karaktär.
Svans: fin form och längd
Kondition: i fin form för dagen
Allmänt intryck, Superfint temperament!
Bedömnings resultat: Ex 1

NOM!

Linate var dock ( som jag anade) väldigt nervös när hon skulle placeras i buren bakom domarna, panelen.
En av assistenterna höll inte på att få ut henne då hon bara fräste och klöste av ren rädsla..lillan. Domare Lene kom dock och lekte med en vippa och fick med lätthet ut henne :-)
Linate förlorade dock mot en Birma men jag är så stolt över henne och hennes insats igår!! Så fin och som hon kämpade fastän hon var så rädd Lill gumman. Domaren trodde att hon höll på att bli fertil därav hennes nervositet.

Jag träffade för övrigt Julia som äger fina S*AmiliiSibiri's Zjanna Camelotskij och hon var L granne igår! :-) Jag träffade även Susanne som också äger en jättefin sibirisk hona vid namn S* Altaicas Chana :-) Jag fick hjälp och tips av båda två dessa dagar vilket verkligen uppskattas!

Nu är det snart dags!

Publicerad 2013-05-18 06:53:44 i

Hej,

Nu ska vi snart iväg! Preppade L igår kväll och nu på morgonen och hon var så snäll Lill gumman! Inget ljud på protest från hennes sida. En hel godis stäng fick hon som belöning.

Albin kom in inatt och har väckt mig under hela natten..så man är lite små trött.

Hör av mig snart igen med en uppdatering från dagens utställning.

Mys framför Lets Dance

Publicerad 2013-05-17 21:17:36 i

Hej,

Just nu ligger Linate och myser med mig framför Lets Dance. När hon piggnar till ska jag preppa henne inför imorgon.

Ser fram emot morgondagen även om det känns lite motigt att tillbringa hela dagen inne i en kall hall, medans det är ett strålande vackert väder ute.

Linate bus!

Publicerad 2013-05-16 21:32:51 i

Hej,

När jag satt i bilen fick jag en bild skickad av P på en kruka.. Gissa vem som busat medans matte var borta? Per trodde det var Albin som tappat ner något :-)

Montering av kattburar

Publicerad 2013-05-16 21:29:38 i

Hej,

Idag jobbade jag mellan 7-16:00. Vi har från igår gått över till sommartid på jobbet vilket innebär att vi slutar 16 mån-fre till och med 15:e sep, härligt!

Jag åkte hem och åt lite lätt och tog sedan bilen till Domsjö och Modohallen för att hjälpa till och montera burar etc inför helgens kattutställning.

Det var inte många medlemmar som kom! Vi var bara några som hade kommit..Trist att inte fler är med och ställer upp för Örnsköldskatten..Jag var där mellan 17-19:15. Jag satte fast kanterna på burarna med buntband m.m. Jag fick beröm över utfört jobb och de tyckte jag var flitig :-)

Jag passade på att välja ut den bästa burplaceringen för L i helgen, se bif bild.

Preppade L ikväll igen och oj vad hon ogillar att jag borstar och blåser på magen. Runt öronen och under hakan går det dock jättebra. Godis fick hon efteråt!

Linate 6 mån

Publicerad 2013-05-15 20:43:51 i

Hej,

Nu börjar L bli stor, 6 mån nu! Oj vad tiden går fort!

Nu ikväll preppade jag henne med torrschampoo inför utställningen i helgen. Oj så arg hon blev när jag skulle kamma magen..Morrade och svängde med svansen. Efteråt fick hon godis för att hon stått ut med allt kammande och blåsande som hon avskyr. Hon var mycket lättare att kamma innan utställningen i Östersund.

Premiär Burön

Publicerad 2013-05-10 22:23:19 i

Hej,

Idag åkte vi för första gången för i år ut till Burön. Vi var inne i stan och gjorde lite ärenden samt hämtade bilen som varit på verkstaden.

Linate fick åka båt för första gången och det gick bara bra! Hon har både varit inne och ute idag och hon har verkligen utforskat stugan :-) Full fart har det också varit då familjen Lyxell även är här :-)

Nu sover L på soffan :-) Helt utmattad :-)

Disktrasan

Publicerad 2013-05-04 19:03:25 i

Linate tycker så mycket om att jaga disktrasan! :-)

Utedag med Linate

Publicerad 2013-05-04 17:17:27 i

Hej,

Igår kväll beställde jag lite pälsvårdsprodukter till L på www.kattprodukter.se, torrschampoo, Bio grooms fluff skum samt en liten flaska felliway, lugnande doft för katter.

Idag har vi varit ute och krattat. Jag hade L i sele fastspänd i koppel. Satte fast henne i lina(kort) i min jacka så jag hade superkoll på henne. Så lätt annars att de kan fastna el att kopplet hamnar tokigt utan att man har uppsikt. Ena grannen höll på att kapa en massa träd med en motorsåg. Mycket ljud och grenar som fälldes. Perfekt träning för L som behöver vänjas vid oljud m.m.
Från början var hon väldigt nervös och skakade när jag tog upp henne men efter ett tag gick det bättre. L hann också med att träffa grannens vita kanin som nästan är lika stor som hon själv :-). Hon fräste lite åt den men tyckte samtidigt att den var väldigt spännande att titta på :-)


Laddar inför utställning i Övik 18-19:e maj

Publicerad 2013-05-03 19:59:45 i

Hej,

Snart är det dags för utställning igen!

Jag tänkte nu beställa puder(gumpet) samt ett skum från Biogroom som gör pälsen under magen m.m mer fluffig. Enligt Kicki, Linates uppfödare behöver jag ej duscha henne något inför utställningen utan endast "piffa" henne med detta.

Jag hoppas verkligen att L kommer att vara mer avslappnad denna gång och att hon får bättre "grannar".

Här är en bild från idag, Linate som hoppade upp i mitt knä för att mysa :-)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela