Saras Sibiriska Katter

Den här bloggen handlar om mig Sara Granqvist och mitt intresse för den sibiriska kattrasen. Denna blogg handlar om den sibiriska katten S*Lince´s Linate, född den 14:e november 2012. Linate bor hos oss, familjen Granqvist i Järved, Örnsköldsvik.

Linate 4 mån och 1 vecka

Publicerad 2013-03-16 20:49:00 i Allmänt

Hej, Idag har vi haft/ägt lillan i hela 5 veckor! Tänk vad tiden går fort! :-) Vi har ikväll busat i trappen igen :-) Apport med liten prasselboll samt mus! :-)

Veckan som varit

Publicerad 2013-03-15 18:32:12 i

Hej,

På tisdagseftermiddagen kom mina föräldrar ner från Obbola/Umeå för att träffa oss(spec. Albin) samt hjälpa till. Linate kollade in dem noga från trappen när de kom :-). Det är bra att hon får vänja sig vid nya människor som dessutom sover över :-). Mamma fann direkt tycke för L vilket var jättekul! Ted tycker inte om djur vilket man trots allt får acceptera, djurvän som man är.

Igår jobbade jag från 8-11:00 och har idag varit ledig, skönt! Idag klippte jag två st klor på Linate trots hennes ogillande. På sön är det dags igen. Gäller att vänja henne så att hon framledes kommer att tycka att det är helt ok. Jag var även ut med henne en stund i koppel :-).

Kvällsbus!

Publicerad 2013-03-12 12:37:00 i

Hej,

Nu ikväll har Linate varit så busig :-) Hon har sprungit efter prasselbollar, större bollar samt lekt med liten råtta i trappen som hon tycker är jättekul!

Fick mail ikväll att jag kom med på utställningen i Östersund den 26-28:e april!! Jag stod på väntelista då lördagen var fullbokad. Det ska verkligen bli kul och väldigt spännande. Min uppfödare ska dessutom dit på söndagen och ställa ut :-).

Det blir dock inget mer duschande / schamponerande innan utställning då hennes päls blir så mjuk! Den sibiriska kattens päls ska vara sträv.

Prasselboll

Publicerad 2013-03-10 22:00:58 i

Hej,

Sådana här prasselbollar älskar Linate att leka med :-). Hon tycker det är jättekul när jag kastar den upp i trappen och hon får jaga den samt komma ner med den igen :-). Hon är duktig på att lägga sina leksaker framför mig när hon vill att jag t.ex ska kasta något till henne :-) Lillhjärtat <3

Linate 4 månader!

Publicerad 2013-03-10 20:39:39 i Allmänt

Hej, I onsdags blev Linate hela 4 månader! Tänk vad tiden går fort och vad snabbt hon växer! :-) Igår så var en vän hit på fika med hennes 3 barn. Jag hade tidigare under dagen försökt klippa Linates klor som gick mindre bra.. hon bara morrade och fräste och det kändes helt omöjligt. Sofia som var hit på besök har haft flera raskatter/innekatter tidigare och var så snäll och hjälpte med med detta! Hon satt med Linate sittandes i hennes knä (ryggen mot Sofia). Sofia fick hålla henne hårt och då gick det bra även om L tyckte det var väldigt läskigt och obehagligt och väste emellanåt. Efter klopklippet fick hon god parmaskinka som belöning :-) Ikväll testade jag att duscha Linate. Jag fyllde en sprayflaska med schampo och blandade ut med vatten. Hon försökte hoppa upp på mina ben några gånger och jag fick tala lugnande med henne hela tiden. Det gick bra, bättre än med kloklippningen :-) Efter schamponeringen sköljde jag henne ca 3 st gånger. Fick ett mail av sekreteraren på Örnsköldskatten och det ser tyvärr ut som att den planerade utställningen i Övik i maj kan komma att ställas in, då det är för få anmälda! Jättetråkigt om det blir så då jag hade sett så fram emot att ställa ut henne..

Kastrull

Publicerad 2013-03-04 21:35:47 i

Hej,

Imorse när jag diskade passade Linate på att hoppa in i ett skåp och sätta sig i en kastrull, lillan :-)

Mys!

Publicerad 2013-03-03 15:26:36 i

Mys i soffan <3

Mys framför 5 milen

Publicerad 2013-03-03 14:24:55 i

Hej,

Idag har vi varit ute och åkt skidor i ett härligt vinterväder. Albin blev dock kall om händerna och ville bara hem på slutet..Vi sitter nu och ser den spännande avslutningen på 5 milen! Per myser med Linate.

Bus bastu!

Publicerad 2013-03-02 15:54:10 i

Hej,

Nu i eftermiddags när jag hängde tvätt nere i källaren passade Albin och Linate på att busa nere i bastun!

De är så gulliga tillsammans och har så roligt ihop! <3

Fredag

Publicerad 2013-03-01 20:24:13 i

Hej,

Idag var jag ut en kort stund med Linate. Hon tyckte dock att det var läskigt och ville helst att jag tog upp henne, lillan <3

Efter maten ville L vila i husses knä.

Hon vill gärna vara med och diska.

Gourmet är hon också som gillar parmaskinka! Hon fick bara en liten bit då det är så salt.

Linate 15 v

Publicerad 2013-03-01 19:21:00 i Allmänt

Hej, I onsdags blev Linate 15 v! Vi njuter verkligen att ha henne här hemma och överröser henne med kärlek varje dag <3. Hon känns verkligen mer och mer hemmastadd härhemma nu och har sina favoritplatser där hon ska sova m.m.
Här kommer lite bilder från idag :-)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela