Saras Sibiriska Katter

Den här bloggen handlar om mig Sara Granqvist och mitt intresse för den sibiriska kattrasen. Denna blogg handlar om den sibiriska katten S*Lince´s Linate, född den 14:e november 2012. Linate bor hos oss, familjen Granqvist i Järved, Örnsköldsvik.

Sön- utställning

Publicerad 2013-04-29 20:33:01 i

Hej,

Igår var jag och L på ishallen kl. 7:50. Hela fam Granqvist somnade redan vid 22 kvällen innan :-).

Linate hade igår en kvinnlig utländsk domare. När jag skulle preparera L innan bedömningen fräste hon och ville inte alls bli borstad. Hon var så stressad av alla de andra katterna runtomkring. Hon skakade och darrade i hela kroppen när det var dags för bedömning.. När domaren skulle lyfta henne för att se hennes längd spände hon ihop sig och fräste emellanåt..Något hon aldrig gör annars..
Hon kände sig hotad, inte konstigt av alla lukter efter hankatter m.m..

Jag tyckte att bedömningen endast var jobbig då jag såg hur dåligt L mådde...

Hon fick en fin bedömning, Ex 1 och upp för NOM. Ingen kritik ang preparering av pälsen idag..

L förlorade mot en main Coon hane.

Bedömningen var färdig vid 12(tror jag) Sedan var det bara att vara kvar tills alla katter var bedömda. Kl 17 kunde vi åka hem mot Övik.

Det som var jättekul igår var att Linates uppfödare Kicki var där med sin dotter! Vi umgicks under hela dagen vilket gjorde att all väntan gick så mycket snabbare! Vi fikade, åt lunch etc.

Linate åt ingenting under hela dagen och gick heller ej på toa. Vid 21 på kvällen (när vi kom hem) gick hon på lådan, åt mat och mös :-)

Idag måndag:
När jag idag lyfte upp henne på samma sätt som igår på utställningen så darrade hon i hela kroppen..Hon kändes så rädd..

Den 18:e, 19:e maj är det dags för utställning i Övik. Hoppas inte den blir lika traumatisk för henne som denna för då vet jag inte vad jag gör..

Storsjökattens Internationella kattutställning

Publicerad 2013-04-27 15:26:03 i

Hej!

Idag var det premiär för lillan att vara med på utställning!

Vi kom hit imorse strax före 07:00 med all packning. Linate kollades först igenom av en veterinär varvid jag sedan checkade in oss. Jag klädde buren och L fick sedan göra sig hemmastadd. Jag tog kontakt med utställare bredvid mig som var så gulliga och hjälpte mig då der är första gången :-)

Jag preparerade L med pulver och spray innan hon skulle in för bedömning. Hon skakade väldigt mycket och fräste ibland åt de katter hon såg..

Här är Linates bedömning: Ex 1 och upp för NOM.

Domare: Jörgen Frithiof

Typ: Lovande typ, fina proportioner, härlig bredd och substans.

Huvud: Fin profiltyp, kraftiga kinder, lovande brett nosparti, god haka.

Ögon: Vackra!

Öron: Fina i form och size, sitter högt.

Päls: baby päls

Svans: Fin form, bra längd

Kondition: Önskas bättre presenterad( päls, preparering)

Allmänt intryck: Fin typ!

Nu väntar jag på att de katter som gått vidare ska upp i panel. Efter det är det förmodligen slut och man kan få gå hem.



Clarion Hotel Grand Östersund

Publicerad 2013-04-26 17:27:30 i

Hej,

Nu är vi på hotellet och bara myser efter en lång bilfärd. Linate jamade lite av och till under färden. Jag var ute och gick med henne två gånger under resan så att hon fick röra sig lite. När vi kom in på rummet snusade hon överallt, kissade i lådan och ligger nu och sover under en av sängarna :-).

Nu är grabbarna nere och badar i hotellets pool. Detta ska tydligen vara det bästa hotellet i stan.

Bilder från i söndags samt inför utställning

Publicerad 2013-04-26 17:20:56 i

Hej,

Här kommer lite fler bilder från i söndags samt en bild från idag och ytterligare en på en skylt som ska stå ovanpå Linates bur i Östersund i helgen :-)

Sön- besök av Kicki, Linates uppfödare

Publicerad 2013-04-25 12:25:51 i

Hej,

Jag har haft problem med att komma in på bloggen från mobilen men nu fungerar det igen, tack och lov..

På söndags morgon fick jag ett sms av Kicki som undrade om hon kunde komma förbi då hennes dotter skulle se Yomie uppträda i Oskarsgallerian. De hade åkt från Sundsvall enkomt för detta.

Vid 13:30 kom Kicki och jag hade gjort en banansockerkaka som vi åt ute på altanen. Albin hade just kommit hem från ett kalas hos en kompis på förskolan.

Kicki tyckte att Linate var superfin och att hon kommer att få en fin bedömning hos domaren :-). Det var verkligen kul att ha Kicki här och få prata lite katt samt få tips! :-)

Inför utställning: Kicki hade med sig ett slags puder som man arbetar in i pälsen och sedan borstar samt blåser bort. Detta på tex magen, under hakan, sidorna runt öronen där pälsen "klumpar" sig. Pälsen blev efter detta fluffig och jättefin! Jag har igår gjort samma procedur och ska även göra det ikväll och imorgon inför utställningen, så att hon är så snygg som möjligt! :-)

Här nedan är lite bilder på Linate som Kicki tog medans hon var här.

Snart dags för utställning i Östersund!

Publicerad 2013-04-18 19:25:00 i Allmänt

Hej, Snart är det äntligen dags för kattutsällning i Östersund. Vi kommer att bo på hotell från fredag till söndag. Jag kommer att tillsammans med Linate tillbringa tiden på ishallen från och med kl.07:00 (hela dagen) både lördag och söndag. Det ska bli så kul att träffa andra utställare och prata lite katt :-) Linates uppfödare Kicki kommer även dit på söndag från Sundsvall för att ställa ut en av sina katter. Hon längtar efter att få träffa lillan :-) Så här kan det se ut här hemma när jag "övar" Linate inför det som komma skall :-)
Inga protester, hon är så duktig

Linate 5 månader

Publicerad 2013-04-18 13:53:00 i Allmänt

Hej, Här kommer en liten uppdatering med bilder på Linate. Bilder dels från den här veckan men även från veckan dessförinnan. Linate pratar mer och mer och visar vad hon vill. Hon kan nu hoppa upp på fönsterbrädorna och man får se till så att hon ej river ner någon blomkruka. Hon hittar även på lite bus. I förra veckan hörde vi något som ramlade ner på golvet och trodde att det var Albin som rivit ned något. Det var Linate som rivit ner en oljelampa i glas från Indiska nere i källaren (tvättstugan). När jag kom ner tittade hon på mig och skämdes varav hon sedan snabbt sprang iväg :-) Som tur var gick den ej sönder. I söndags var min vän Sofia och hennes tre barn på besök hos här hemma och hon testade att klippa L klor igen vilket gick mycket bättre än förra gången! Lillan var så duktig vilket mycket beror på att jag klippt en klo varannan dag i flera veckors tid. Jag övar att hålla upp L i luften, stryka henne över huvudet, kolla tänder m.m. mycket beroende på att jag vill att hon ska vara mycket hanterad inför kommande utställningar. Nu ser jag fram emot utställningen i Östersund lör och sön den 27-28:e april. Vi ska alla bo på Clarion hotell nära ishallen där utställningen kommer att äga rum. Jag har fått en bekräftelse på att Linate ska med med hennes färgkod SIB n 24, grupp 3 klass 12. per och Albin får hitta på något skoj medans och komma dit när tex L ska visas upp för domarna. Jag är så glad över att utställningen kommer att hållas i Övik i maj!
Mys med lillhusse
Det är skoj att busa på stolen i köket!
Kolla in min härliga sibiriska svans!
Idag, lillan trivs i tvättkorgen
Att se på tv tycker jag om
Trogen supporter! Ser på medans P och A spelar Coronne
Att spela Coronne gillar jag!
Kommentarer (0)

Ute i friska luften

Publicerad 2013-04-08 15:25:06 i

Hej,

Jag och Albin var ute med Linate nu på eftermiddagen i koppel.

Kommentarer (0)

Måndag och lite nya bilder på "skruttan"

Publicerad 2013-04-08 15:18:00 i Allmänt

Hej, Idag har jag varit ledig och hemma. Albin var en sväng till kyrkis på morgonen. Jag har haft en hemsk huvudvärk hela dagen och har det fortfarande..Hoppas jag inte har någon influensa på G då Per legat sjuk hela helgen.. Vi var ute en sväng med lillan på eftermiddagen men hon vill endast gå där det är upptorkat och ej på någon kall och hemsk snö :-)
Kolla in tassarna :-)
Kommentarer (0)

Linate snart 5 månader

Publicerad 2013-04-07 21:23:00 i Allmänt

Hej, Här kommer lite bilder från ikväll när jag och Albin busade med lillan :-) Hon har sovit så mycket idag..lillan..det tog nog på krafterna att bli schamponerad och duschad! Hon är som ett "fluff fluff" i pälsen nu.
Vår vackra prinsessa
Här vilar Linate ut efter allt fixande med pälsen :-) Men nu mår hon gott, ren och fin.
Kommentarer (0)

Schamponering

Publicerad 2013-04-07 14:36:01 i

Hej,

Nu är Linate schamponerad och jag har duschat henne i hela 30 min! Schamponerade 2 ggr och sedan sköljde jag. Från början var hon orolig och hoppade upp på mig inne i dusch kabinen men sedan blev hon lugn och satt lugnt och stilla :-) Lillgumman<3

Albin var hjälpreda åt mig och stod utanför och såg till att hålla dörren stängd.

Kommentarer (0)

Pawpeds utbildning

Publicerad 2013-04-06 18:19:34 i

Hej,

Jag har nu lämnat intresse att gå denna utbildning(internetbaserad). Skulle vara så intressant och lärorikt då jag/vi eventuellt kommer att ta en kull efter Linate.

Här är kursens innehåll:

Innehåll:
Anatomi, en introduktion
Beteende
Grundläggande information om mat och näringsbehov
Innekatt - utekatt
Hur hittar man rätt uppfödare?
Raskatt - huskatt
Lagar och regler när man köper katt
Köpeavtal
Säker kattmiljö
Förgiftning
Sand och sandlådor
Kastrering
Hälsokontroller
Vaccinationer
Den gamla katten
Parasiter
Vanliga sjukdomar och hälsoproblem
Hälsoprogram
Kattraser
Kattfärger
Utställningar
Avel?

Kommentarer (0)

Bilåkning

Publicerad 2013-04-06 16:21:01 i

Hej,

Jag och Albin med Linate bak i bilen har nu varit ute en sväng! Det gick bara bra, inga konstigheter alls :-)

Till våren ska Linate få åka båt ut till Burön, det blir spännande! Hon är så lugn och trygg i sig själv så det ska nog gå bra.

Imorgon blir det kloklippning och ev schamponering :-) Hon måste ju vara i trim inför utställningen i Östersund i slutet av april :-)

Just nu sover lillan..Hon blev nog trött av bilturen :-)

Kommentarer (2)

Kickaroo- ny rolig leksak!

Publicerad 2013-04-06 14:06:00 i

Hej,

Jag och Albin var till Djurmagasinet och storhandlade så nu har hon mat för flera månader :-)

Köpte den här leksaken som hon genast började busa med :-) Kul!

Jag börjar undra om Linate får för mycket mat då det är lite "löst häng" under magen, buken?

Kommentarer (1)

Linate 4 mån, nästa vecka 5 mån!

Publicerad 2013-04-06 08:33:09 i

Hej,

Nu var det ett tag sedan jag gjorde ett inlägg. Jag har haft problem att ladda upp bilder från mobilen..Får bara felmeddelanden. Konstigt, för på vår familjeblogg, www.familjengq.blogspot.com fungerar det utmärkt att ladda upp bilder etc.

Linate trivs så bra hos oss och vi med henne. Man är redan sugen på att skaffa en till sibirisk katt då de är så fina och kloka!

Linate är mattes katt och följer mig vart jag än går, lillgumman.

Pers föräldrar sov över här från mån till tisdag vilket Linate tyckte var spännande. De ska förresten ta hand om Linate i sommar när vi åker iväg 2 v till Grekland och den härliga ön Kefalonia. Hon ska då få bo ute på deras fina stuga på Burön, en ö i Öviks skärgård.

Idag el imorgon blir det att åka och köpa kattmat. Royal C och Iams blötmat är favoriterna just ny. Bozitas gillar hon inte riktigt.



Kommentarer (0)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela